nivå
Lett
totalt
20min
Brimis røkt ørret på svidd loff
nivå
Lett
totalt
20min
Brimis røkt ørret på svidd loff
GOD FINGERMAT: Ovnsbakt røkt ørret på svidd loff er perfekt fingermat når du får gjester.
Foto: Mette MøllerSmaken av svidd brød og ovnsbakt røkt ørret er en flott kombinasjon sammen med champagne.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Ørret(røkt)
4skiver
Loff(eventuelt annet lyst brød)
1stk
Seterrømme(som tilbehør, mengde etter ønske)
SLIK GJØR DU
Skjær brødet i tynne skiver, og svi det på hard varme i ei tørr panne. Brødet skal ikke bli brent, men ha en lett svidd skorpe utenpå og være mykt inni.
Skjær rødløken i tynne skiver og svi den også raskt i tørr panne.
Bak den røkte fisken i ovn på 100 grader i 10 minutter. Slik får den ekstra mye smak. Del deretter opp fisken i biter med hendene.
Del loffskivene i 2 eller 4, ettersom hvor store biter du vil servere. Legg først på rødløk, deretter rømme og topp med ørret. Hell tørr champagne i høye glass – og nyt smakene.
GOD FINGERMAT: Ovnsbakt røkt ørret på svidd loff er perfekt fingermat når du får gjester.
Foto: Mette Møller