nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min
Brisselburger
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min
Brisselburger
Når man blander brissel med malt kjøtt, får man en ekstra deilig og saftig luksusburger. Jeg serverer burgeren med en ramsløkpuré og sennep, men her kan du også bruke annet tilbehør, som sopp, bacon og ost. Pass på å ikke bruke for mye tomatbasert tilbehør (som ketsjup), for da blir det ikke så lett å smake brisselen!
DETTE TRENGER DU
PERSONER300g
300g
Høyrygg av storfe(grovmalt)
1klype(r)
1klype(r)
4skiver
100g
2ss
Ramsløk(pure)
4stk
Hamburgerbrød(eller briochebrød)
SLIK GJØR DU
Rens brisselen for sener, og finhakk den. Bland brisselen sammen med malt kjøtt. Tilsett litt salt og pepper. Del i fire og form til burgere.
Varm smør i en panne. Krydre overflaten til burgerne med mer salt og pepper. Stek burgerne i 4—5 minutter på hver side, til de er helt eller nesten helt gjennomstekt.
Løft ut burgerne, stek løkskiver og spinat i et par minutter — til spinaten har begynt å kollapse. Bland inn ramsløkpuré.
Gni litt sennep på bunnen av hamburgerbrødet. Legg hamburgerne på brødet, topp med spinatblandingen og server.