nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Byggrynskrem med bærsymfoni
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Byggrynskrem med bærsymfoni
Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett i Norge som har gått litt i glemmeboka. Byggryn er både sunne og gode å tygge på.
SLIK GJØR DU
Legg grynene i vann natten over.
Kok grynene i kokevannet i ca. 15 minutter og hell av kokevannet. Fyll på med melk, sukker, vaniljesukker og salt. Kok opp, legg på lokk, og la grøten trekke på svak varme 30-40 minutter til den har fått en fyldig konsistens. Rør om av og til. Avkjøl grøten.
Pisk crème fraîche til det blir til en krem. Bland crème fraîche i byggkremen sammen med sitronsaft og -skall.
Varm solbærsirupen. Del kirsebær i to og ta ut steinene. Del jordbær i skiver. Varm saften forsiktig og legg i bærene. Bærene skal ikke koke. Avkjøl bærene.
Ved servering fordeles litt av bærene og saften på porsjonstallerkener, og byggrynskrem legges over.