Byggrynskrem med bærsymfoni Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Byggrynskrem med bærsymfoni

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Byggrynskrem med bærsymfoni

byggryn bær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (3 stemmer)
Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett i Norge som har gått litt i glemmeboka. Byggryn er både sunne og gode å tygge på.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tilbehør

15stk
Moreller(evt. kirsebær)
80g
Byggryn(perlegryn)
6dl
1klype(r)
1stk
Sitron(revet skall og saft)

SLIK GJØR DU

  1.  Legg grynene i vann natten over. 

  2.  Kok grynene i kokevannet i ca. 15 minutter og hell av kokevannet. Fyll på med melk, sukker, vaniljesukker og salt. Kok opp, legg på lokk, og la grøten trekke på svak varme 30-40 minutter til den har fått en fyldig konsistens. Rør om av og til. Avkjøl grøten.

  3.  Pisk crème fraîche til det blir til en krem. Bland crème fraîche i byggkremen sammen med sitronsaft og -skall.

  4.  Varm solbærsirupen. Del kirsebær i to og ta ut steinene. Del jordbær i skiver. Varm saften forsiktig og legg i bærene. Bærene skal ikke koke. Avkjøl bærene.

  5.  Ved servering fordeles litt av bærene og saften på porsjonstallerkener, og byggrynskrem legges over.

byggryn bær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN