Durumbiter med kardemomme Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Durumbiter med kardemomme

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Durumbiter med kardemomme

Ferske italienske ciabatta med durumhvetemel og kardemomme. Durumbitene egner seg godt som tilbehør til middagen, eller som lunsj med pålegg. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Durummel produseres i Italia og er godt egnet til pasta. Ordet betyr «hard hvete». Melet egner seg ikke til gjærbakst alene, men den brukes når italienerne baker ciabatta. Du kan sløyfe kardemomme i denne oppskriften.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør, tilsett melken og varm opp til ca. 37º. Hell den over smuldret gjær.

    Løs opp gjæren og ha i salt og sukker. Rør inn mel og kardemomme og rør kraftig til en smidig deig. Sett deigen til heving ca. 40 minutter på et lunt sted.

    Dryss rikelig med durumhvete på bakepapir. Hell ut deigen og dryss på durummel. Trykk og klapp deigen ut til en ca. 2 cm tykk leiv. Bruk pizzahjulet og del deigen i biter som trekkes fra hverandre.

    La rundstykkene etterheve ca. 20 minutter. Stek dem midt i ovnen ved 225º i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist og server med ­marmelade og ost.

Ferske italienske ciabatta med durumhvetemel og kardemomme. Durumbitene egner seg godt som tilbehør til middagen, eller som lunsj med pålegg. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN