nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Emilie Nerengs granola
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Emilie Nerengs granola
HJEMMELAGET: Emilie Nereng lager granola man kan ha i yoghurten.
Foto: Emilie NerengEmilie liker å lage mat selv fra bunnen av, men «kjedelige» ting som müsli og sånt, det har hun droppet. Hun vet at mange av frokostblandingene man får kjøpt i butikken inneholder unødvendig mye sukker, så selv har hun bare pleid å hakke noen nøtter og toppe yoghurten med honning. Men så bestemte hun seg for å lage sin egen müsli/granola!
Dette er en oppskrift Emilie virkelig anbefaler dere å prøve. Det var enkelt og smakte helt latterlig digg!! Mye mer smakfull enn den du kjøper, og det er faktisk veldig lett å lage.
Det arbeidet man selv gjør tar maks 10 min, resten er bare steking i ovnen.
DETTE TRENGER DU
PERSONER0.5dl
Hasselnøtter(grovhakket)
1dl
Mandler(grovhakket)
0.5dl
Linfrø(knust)
1dl
Valnøtter(grovhakket)
0.5dl
0.5dl
Gresskarkjerner(helst usaltede)
0.5dl
2dl
2ss
1ss
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 150 grader.
Knus linfrøene i en blender (eller kjøp knuste linfrø), dette sørger for best opptak av næringsstoffer.
Hakk nøttene grovt. Emilie gjør dette selv med en stor og skarp kniv.
I en liten kjele blander du honning og olivenolje, og varmer det slik at det blir flytende.
Bland frø, nøtter og honningblanding i en liten bolle.
Spre blandingen utover et stekebrett (med bakepapir). Dette skal så stå midt i ovnen i cirka 30 minutter. Husk å røre om flere ganger under stekingen - dette er veldig viktig.
Avkjøles og helles over i glass eller rett på yoghurten.
HJEMMELAGET: Emilie Nereng lager granola man kan ha i yoghurten.
Foto: Emilie Nereng