En deig , sju slag
En deig , sju slag Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t

En deig , sju slag

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t

En deig , sju slag

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (135 stemmer)
Enklere og morsommere blir det ikke: Sju slag av en eneste deig! Se hvordan Yusuf Abdirahman Mohamed, medlem av det norske Baker- og konditorlandslaget tryller fram småkaker på løpende bånd.       

DETTE TRENGER DU

PERSONER
750g
Smør(romtemperert)
330g
220g

SLIK GJØR DU

 1. Bland alle ingredienser raskt til en jevn deig. Legg den i kjøleskapet i minst en time. 
  Stek kakene ved 180 grader på plate med bakepapir, i 8 - 12 minutter. Noen av slagene trenger litt lenger steketid enn andre. Følg med underveis! Avkjøl på rist.

  Ekstra ingredienser i de enkelte slagene er beregnet ut fra at du bruker en sjuendedel (330 g) av grunndeigen til hvert slag. 

 2. SJAKKRUTER: Bruk en sjuendedel (330 g) av grunndeigen som er beskrevet over. Del deigen i to. Bland den ene halvparten med 15 g kakao og 35 g smør. Trill deretter ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg en brun og en hvit pølse ved siden av hverandre og så en hvit pølse over den brune og en brun over den hvite slik at det dannes et sjakkrutemønster. Skjær i tynne skiver. Legg sjakkrutene på en stekeplate med bakepapir. Stek kakene slik beskrevet ovenfor.

 3. TYSKE SKIVER: Bruk en sjuendedel (330 g) av grunndeigen som er beskrevet over. Hakk 1 dl mandler, og rist dem i tørr panne. Trill deigen til en pølse. Skjær den i skiver.  Pensle skivene med sammenvispet egg. Strø mandler og salt over og stek som angitt. 

 4. BERLINERKRANSER: Bruk en sjuendedel (330 g) av grunndeigen som er beskrevet over. Bland inn 50 g sitronsaft, og form til kringler eller kranser. Stek som angitt. 

 5. BRUNE PINNER: Bruk en sjuendedel (330 g) av grunndeigen som er beskrevet over. Bland inn 50 g mørk sirup og 8 g kanel. Del deigen i mindre emner, trykk dem flate, skjær dem i skrå skiver, pensle med pisket eggehvite, og dryss med sukker og hakkede valnøtter. Stek midt i ovnen i ca. 14 minutter. Avkjøl litt på stekeplaten, før du legger dem over på rist.  

 6. BRINGEBÆRHJERTER: Lag en grunndeig som beskrevet over. Lag bringebærsyltetøy av 250 g bringebær, 80 g sukker og 20 g limesaft. Kok bær, sukker og saft til all væske er fordampet. Fyll syltetøyet i en tykk sprøytepose, og legg den i kjøleskapet til avkjøling.  

  Stikk ut hjerter i to størrelser. Legg det lille på det store, stikk en finger midt i det minste hjertet så du får en fordypning. Fyll syltetøy i fordypningen, pensle kakene med vispet egg, og stek kakene i 12 - 14 minutter. 

  Smelt sjokolade (70 %) over vannbad og dypp kakene i sjokolade. Legg opp ned på bakepapir og sett kakene kjølig til sjokoladen har stivnet. 

   

 7. ANISSTJERNER: Bruk en sjuendedel (330 g) av grunndeigen som er beskrevet over. Tilsett 10 g malt anis og 30 g romtemperert smør. Kjevle ut deigen, og stikk ut stjerner i ønsket størrelser. Pynt med glasur av 60 g melis, 3 g malt anis, 10 g sitronsaft og 15 g vann eller eggehvite. En sukkerperle blir prikken over i'en. 

   

 8. APPELSINKAKER: Bruk en sjuendedel (330 g) av grunndeigen som er beskrevet over. Bland inn 5 g kanel, 5 g malt nellik og 30 g romtemperert smør. Kjevle ut deigen, gjerne rett på bakepapiret. Stikk ut sirkler, og press ev. en gaffel ned i kakene for å få riflet mønster. Stek kakene i 13-15 minutter. Pynt med smeltet sjokolade og revet appelsinskall. 

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (135 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN