Enkel epleterte med kardemomme Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Enkel epleterte med kardemomme

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Enkel epleterte med kardemomme

EPLER OG PÆRER: Denne enkle terten med epler og pærer er både søt og sunn.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (13 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Er du stappmett, men likevel sulten på dessert? Epler og pærer blir veldig søte når de stekes i panna, og da trenger du ikke mye sukker før det en dessert. Ved å servere den lagvis med filodeig og en blanding av cottage cheese og yoghurt (eller creme fraiche), blir den ganske fjong. (Filodeig er tilgjengelig i mange frysedisker. Finner du ikke kan du også bruke butterdeig som du baker og deler i to, eller, for en norskere, røffere variant, flatbrød eller skjenning.)

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Eple(gule)
1dl
Yoghurt(gresk, eller crème fraîche)
Filodeig(4 eller 8 ark)

Eventuelt

Vaniljestang(frøene fra 1/8 av stangen)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter. Varm smør i en panne med slippbelegg og stek epleskivene til de er gyllenbrune. Krydre med kardemomme. Blir det for mye væske i panna, skru opp varmen litt og kok inn. Ha i honning og stek til det blir karamellisert. 

  2. Bak filodeigarkene i ovnen til den er sprø. Del arkene i fire.

  3. Bland cottage cheese med yoghurt eller creme fraiche og eventuelt vanilje. 

  4. Legg eple, filodeig, cottage cheese-blandingen lagvis.

EPLER OG PÆRER: Denne enkle terten med epler og pærer er både søt og sunn.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN