nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Enkel epleterte med kardemomme
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Enkel epleterte med kardemomme
EPLER OG PÆRER: Denne enkle terten med epler og pærer er både søt og sunn.
Foto: Mette RandemOppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Er du stappmett, men likevel sulten på dessert?
Epler og pærer blir veldig søte når de stekes i panna, og da trenger du ikke mye sukker før det en dessert. Ved å servere den lagvis med filodeig og en blanding av cottage cheese og yoghurt (eller creme fraiche), blir den ganske fjong. (Filodeig er tilgjengelig i mange frysedisker. Finner du ikke kan du også bruke butterdeig som du baker og deler i to, eller, for en norskere, røffere variant, flatbrød eller skjenning.)
DETTE TRENGER DU
PERSONEREventuelt
Vaniljestang(frøene fra 1/8 av stangen)
SLIK GJØR DU
Skrell eplene og skjær dem i tynne båter. Varm smør i en panne med slippbelegg og stek epleskivene til de er gyllenbrune. Krydre med kardemomme. Blir det for mye væske i panna, skru opp varmen litt og kok inn. Ha i honning og stek til det blir karamellisert.
Bak filodeigarkene i ovnen til den er sprø. Del arkene i fire.
Bland cottage cheese med yoghurt eller creme fraiche og eventuelt vanilje.
Legg eple, filodeig, cottage cheese-blandingen lagvis.
EPLER OG PÆRER: Denne enkle terten med epler og pærer er både søt og sunn.
Foto: Mette Randem