nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 30min
Eplepai med mandelsmak
nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 30min
Eplepai med mandelsmak
Mandelessensen gir denne eplepaien en ekstra smak. Deilig pai å servere lunken.
DETTE TRENGER DU
PERSONERTilbehør
1stk
SLIK GJØR DU
Smuldre smøret i melet og tilsett sukkeret. Samle deigen med eggeplomme og evnt. litt, kaldt vann. Pakk deigen i plast og la den hvile kjølig i ca. 30 minutter.
Fordel deigen i en smurt paiform ved å kjevle den ut eller trykke deigen ut i formen.
Pisk eggehvitene stive og pisk i sukkeret til du får en seig marengs. Knus kakene og bland med mandelessens. Fordel massen i paideigen.
Skjær eplene i båter og vend dem i sitronsaft og sukker. Fordel dem pent i formen.
Stek paien ved 175º i ca. 55 minutter midt i ovnen. Server paien lunken med pisket krem eller is.