Farmors eplekringle
Farmors eplekringle
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
SLIK GJØR DU
Smelt smøret og ha i melk og varm til det blir fingervarmt.
Rør gjæren ut i litt av melkeblandingen og ha alt over i en bakebolle. Tilsett sammenpisket egg, sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt sammen til en smidig deig i 5 minutter i kjøkkenmaskin og tilsett ev. resten av melet.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i 30–40 min.
Elt den hevede deigen lett sammen og trill ut til en lang pølse, ca. 1 m. Klem eller kjevle den ut til bredden er ca. 15 cm. Fordel fyllet langsetter på midten av deigen.
Rull sammen og form til kringlefasong på et stekebrett. Legg skjøten ned. Dekk til og la kringlen etterheve 50–60 min.
Pensle med sammenpisket egg og dryss med mandelflak og perlesukker.
Stek på nederste rille i ovnen ved 190º i 20–30 min. Avkjøl på rist.