
Fastelavnsboller med jordbærsyltetøy og krem
Fastelavnsboller med jordbærsyltetøy og krem
Ingen februar uten: Fastelavnsbolle med syltetøy og krem
Foto: Morten EikInneholder
Oppskrift

Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERTil pensling:
SLIK GJØR DU
Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.
La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. en time.
Del deigen i 12 like store emner, og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
Dekk bollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
Når bollene er avkjølte er de klare til å fylles med ønsket fyll, f.eks. syltetøy og krem.
Ingen februar uten: Fastelavnsbolle med syltetøy og krem
Foto: Morten EikInneholder
Oppskrift
