Else Marthe Sørlie Lybekks skoleboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Else Marthe Sørlie Lybekks skoleboller

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Else Marthe Sørlie Lybekks skoleboller

MED I "MESTERNES MESTER" 2017: Else Marthe Sørlie Lybekks skoleboller er kjempegode.

Foto: NRK

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

MED I "MESTERNES MESTER" 2017: Håndballstjernen Else Marthe Sørlie Lybekk scorer også på kjøkkenet med sine saftige og supergode skoleboller.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
1ts
1kg
Hvetemel(NB! Vet ikke helt hvor mye mel jeg bruker: Ha i hvetemel til deigen slipper bollen)
2stk
Egg(Ett til deigen og ett til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret i en kjele og ha i melk.

  2. Varm opp til ca 37 grader (fingervarmt)

  3. Smuldre inn gjæren og bland inn denne sammen med sukker. Ha i kardemomme og mel.

  4. Rør inn litt og litt mel, og et egg. Bruk så mye mel at deigen ikke er for klissete, men heller ikke for kompakt. Den skal slippe bollen/ kjelen.

  5. La deigen heve tildekket i 45 min – 1 time på et lunt sted.

  6. Ha i mer mel om du trenger det og lag boller som du legger på et stekebrett.

  7. Sett stekeovnen på 225 grader.

  8. La bollene etterheve ca 15 minutter, før du trykker en «grop» i bollene og fyller med vaniljekrem

  9. Pensle skolebollene med egg før du setter brettet i ovnen og steker på 225 grader i 10-12 minutter (avhengig av størrelse).

  10. Avkjøl på rist og pynt eventuelt med melis og kokosstrø.

MED I "MESTERNES MESTER" 2017: Else Marthe Sørlie Lybekks skoleboller er kjempegode.

Foto: NRK

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN