Else Marthe Sørlie Lybekks skoleboller
Else Marthe Sørlie Lybekks skoleboller
MED I "MESTERNES MESTER" 2017: Else Marthe Sørlie Lybekks skoleboller er kjempegode.
Foto: NRKDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret i en kjele og ha i melk.
Varm opp til ca 37 grader (fingervarmt)
Smuldre inn gjæren og bland inn denne sammen med sukker. Ha i kardemomme og mel.
Rør inn litt og litt mel, og et egg. Bruk så mye mel at deigen ikke er for klissete, men heller ikke for kompakt. Den skal slippe bollen/ kjelen.
La deigen heve tildekket i 45 min – 1 time på et lunt sted.
Ha i mer mel om du trenger det og lag boller som du legger på et stekebrett.
Sett stekeovnen på 225 grader.
La bollene etterheve ca 15 minutter, før du trykker en «grop» i bollene og fyller med vaniljekrem
Pensle skolebollene med egg før du setter brettet i ovnen og steker på 225 grader i 10-12 minutter (avhengig av størrelse).
Avkjøl på rist og pynt eventuelt med melis og kokosstrø.
MED I "MESTERNES MESTER" 2017: Else Marthe Sørlie Lybekks skoleboller er kjempegode.
Foto: NRK