nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min
Fransk pai med bacon og løk
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min
Fransk pai med bacon og løk
En ekte fransk pai har ofte ansjos som smakstilsetning, så liker du ansjos, kan baconet byttes ut med ansjosfileter.
Til denne oppskriften trenger du 1 porsjon grunndeig eller ferdig paideig. Her finner du oppskrift på paideig.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag paideig eller bruk ferdig deig. Legg deigen i paiformen, dekk bunnen og godt opp langs kanten. Sett formen kjølig ca. 15 minutter.
Rens og hakk løken og stek den myk i smøret ved lav varme. Fordel ca. 5 dl av osten i bunnen av paien. Fordel løken, oliven og stekte baconterninger oppå. Visp sammen egg og melk og hell det over fyllet. Ha 1 dl ost på toppen.
Stek paien i nedre del av ovnen ved 200 ° i ca. 35 minutter.