Frokostscones med bær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Frokostscones med bær

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Frokostscones med bær

HELGEKOS: Søte scones, gjerne med pisket krem og enda mer bær.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er søte helgescones. Vil du ta den helt ut, server dem lune med pisket krem og enda mer bær. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Juks oss i dag vårt daglige brød

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

1dl
Bringebær(evt andre bær)
0.5ts
50g
Smør(romtemperert)
2dl
Yoghurt(naturell)
2dl
Eplesaft(eplejus helst)
4ss
Bringebær(eller bringebærsyltetøy)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Varm eplejuice og honning. Rør så honningen løser seg opp. (Det holder å varme til 50 grader, og det kan være en fordel å ikke varme opp væsken mer enn dette.)

  2. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Bland inn smør. Bland inn yoghurt og eplejuice, så du får en jevn deig. Den kan godt være litt klissete. Ikke jobb for mye med deigen. Del deigen i 2, deretter hver bit i 2, og hver av dem i 2, så du har 8 biter. Ha litt syltetøy eller bær inni hver scone.

  3. Kle et bakebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 12-15 minutter. 

  4. Imens, pisk krem. Bland i sukker. Vend i bær helt til slutt.

HELGEKOS: Søte scones, gjerne med pisket krem og enda mer bær.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN