nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min
Frokostscones med bær
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min
Frokostscones med bær
HELGEKOS: Søte scones, gjerne med pisket krem og enda mer bær.
Foto: Mette RandemDette er søte helgescones. Vil du ta den helt ut, server dem lune med pisket krem og enda mer bær.
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Juks oss i dag vårt daglige brød
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 grader. Varm eplejuice og honning. Rør så honningen løser seg opp. (Det holder å varme til 50 grader, og det kan være en fordel å ikke varme opp væsken mer enn dette.)
Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Bland inn smør. Bland inn yoghurt og eplejuice, så du får en jevn deig. Den kan godt være litt klissete. Ikke jobb for mye med deigen. Del deigen i 2, deretter hver bit i 2, og hver av dem i 2, så du har 8 biter. Ha litt syltetøy eller bær inni hver scone.
Kle et bakebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 12-15 minutter.
Imens, pisk krem. Bland i sukker. Vend i bær helt til slutt.
HELGEKOS: Søte scones, gjerne med pisket krem og enda mer bær.
Foto: Mette Randem