Frossen cheese cake Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
30min
totalt
4t 30min

Frossen cheese cake

nivå
Vanskelig
aktiv
30min
totalt
4t 30min

Frossen cheese cake

Frossen cheese cake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (1 stemmer)
Pynt kaken i nasjonalfarger og sett den fram til 17. mai.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
75g
Smør(romtemperert)

Fyll

400g
Kremost(til baking)
1dl
1stk
Sitron(revet skall og saft)
1pakke(r)
Jordbær(evt. andre bær)

SLIK GJØR DU

  1. Knus kjeksen. Bland smulene med det romtempererte smøret.

  2. Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22–23 cm i diameter).­ Sett kakeformen kjølig.

  3. Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i ca. 5–10 minutter. Riv sitronskall.

  4. Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen å ha den i kokende melk. Rør slik at den løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett kremosten, sitronskallet og -saften.­ Bland godt.

  5. Visp fløten lett og vend i blandningen når den er helt avkjølt.

  6. Hell blandingen i formen oppå kjeksbunnen.­ Sett formen i fryseren i minst 4 timer.

  7. Ta kaken fram en god stund før servering slik at den tiner, og pynt med friske bær.

Frossen cheese cake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN