nivå
Vanskelig
aktiv
30min
totalt
4t 30min
Frossen cheese cake
nivå
Vanskelig
aktiv
30min
totalt
4t 30min
Frossen cheese cake
Pynt kaken i nasjonalfarger og sett den fram til 17. mai.
DETTE TRENGER DU
PERSONER75g
Smør(romtemperert)
200g
SLIK GJØR DU
Knus kjeksen. Bland smulene med det romtempererte smøret.
Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22–23 cm i diameter). Sett kakeformen kjølig.
Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i ca. 5–10 minutter. Riv sitronskall.
Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen å ha den i kokende melk. Rør slik at den løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett kremosten, sitronskallet og -saften. Bland godt.
Visp fløten lett og vend i blandningen når den er helt avkjølt.
Hell blandingen i formen oppå kjeksbunnen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.
Ta kaken fram en god stund før servering slik at den tiner, og pynt med friske bær.