Fru Timians beste boller
Fru Timians beste boller
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.
Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7-8 minutter. Altså en eltetid på 17-18 minutter totalt.
Ha rosinene i en skål, og hell over nok kokende vann til at det dekker. La dem trekke i ca. 10 minutter – mens deigen eltes. Når det er 3 minutter igjen av eltetiden totalt, heller du av vannet og elter rosinene inn i deigen.
Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta omlag 1 time.
Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Elt den sammen en gang før du deler den i 20 like store deler. Rull dem ut til boller og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg pleier å fordele bollene på to brett.
Dekk stekebrettet med et kjøkkenhåndkle og la bollene etterheve i 20-25 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader. Bruker du to brett, er det lurt å bruke varmluft slik at du kan steke begge brettene samtidig.
Pisk sammen egget og pensle bollene før du setter brettene inn i stekeovnen. Stek bollene i ca. 12 minutter. Følg med. Ha bollene over på en bakerist og la dem avkjøles.