Fru Timians beste boller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Fru Timians beste boller

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Fru Timians beste boller

BOLLEFEST: Finnes det noe bedre enn duften av nybakte boller? Her deler matbloggeren fru Timian, alias Marit R. Westlie, sin beste oppskrift til helgekosen. 

Foto: Fru Timian

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.7 (35 stemmer)
Fru Timians beste knep for å få luftige og velsmakende boller er å tilsette godt smør mot slutten av eltingen. Her er matbloggerens favorittoppskrift til helgens beste boller. 20 stk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5ts
1pakke(r)
Gjær(Du kan bruke både tørr og fersk gjær, gjerne rød type)
4.75dl
Helmelk(ca. 25 grader )
100g
1stk
Egg(sammenvispet)

SLIK GJØR DU

  1. Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.

  2. Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7-8 minutter. Altså en eltetid på 17-18 minutter totalt.

  3. Ha rosinene i en skål, og hell over nok kokende vann til at det dekker. La dem trekke i ca. 10 minutter – mens deigen eltes. Når det er 3 minutter igjen av eltetiden totalt, heller du av vannet og elter rosinene inn i deigen.

  4. Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta omlag 1 time.

  5. Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Elt den sammen en gang før du deler den i 20 like store deler. Rull dem ut til boller og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg pleier å fordele bollene på to brett.

  6. Dekk stekebrettet med et kjøkkenhåndkle og la bollene etterheve i 20-25 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader. Bruker du to brett, er det lurt å bruke varmluft slik at du kan steke begge brettene samtidig.

  7. Pisk sammen egget og pensle bollene før du setter brettene inn i stekeovnen. Stek bollene i ca. 12 minutter. Følg med. Ha bollene over på en bakerist og la dem avkjøles. 

BOLLEFEST: Finnes det noe bedre enn duften av nybakte boller? Her deler matbloggeren fru Timian, alias Marit R. Westlie, sin beste oppskrift til helgekosen. 

Foto: Fru Timian

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.7 (35 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN