Glutenfrie boller
Glutenfrie boller
Glutenfrie boller til fastelavnsfeiringen.
Foto: Synøve DreyerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg kesam i en bolle, tilsett fingervarmt vann og bland sammen. Tilsett Semper (eller annet glutenfritt mel), fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet i ca. 5-8 minutter.
Tilsett så smuldret gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen til boller med olje på hendene. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i ca. 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist.
Hvis bollene skal brukes på fastelavnssøndag, deles de i to, smøres med syltetøy og fylles med krem. Kremen kan evt. røres med vaniljekrem. Legg på lokk og sikt med melis.
Glutenfrie boller til fastelavnsfeiringen.
Foto: Synøve Dreyer