Glutenfri pizza med lammerull
Glutenfri pizza med lammerull
MER ENN BARE PÅLEGG: Lammerull er enklere å lage enn du tror, og man kan gjerne lage mer når man først er i gang. Og har du masse til overs, kan du bruke det på pizza.
Foto: Lars GulbrandsenDETTE TRENGER DU
PERSONERPizzasaus
SLIK GJØR DU
Smak sausen til med salt, pepper og oregano, og la sausen koke i 15 minutter.
Rør sammen fiberhusk og varmt vann, og la det stå i cirka ti minutter.
Når blandingen er avkjølt, tilsettes to spiseskjeer olje og resten av ingrediensene.
Arbeid deigen sammen, og tilsett de resterende to spiseskjeene med olje til slutt.
Dekk til, og hev deigen i cirka 30 minutter.
Smør bakebordet eller benken med olje, og legg kjevle deigen ut til en tynn bunn.
Legg bunnen på bakepapirkledd stekebrett, og prikk den med en gaffel.
Forstek bunnen ved 250 grader midt i ovnen i tre-fire minutter.
Fordel fyllet over, og stek pizzaen ferdig ved 225 grader i 10-15 minutter.
Surr løk og hvitløk i olje til den blir myk og blank.
Sil av tomatkraften fra de hermetiske tomatene (dersom det er med kraft) og bland tomatene med tomatpuré.
Om du ikke lager din egen, glutenfrie pizzabunn, kan du kjøpe en ferdig.
Fordel tomatsaus over pizzabunnen. Finhakk en sjalottløk og dryss på.
Skjær lammerull i tynne strimler, og fordel over. Strø på to desiliter revet ost - gjerne edamer.
Stek pizzaen midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter, og server med frisk basilikum over.
MER ENN BARE PÅLEGG: Lammerull er enklere å lage enn du tror, og man kan gjerne lage mer når man først er i gang. Og har du masse til overs, kan du bruke det på pizza.
Foto: Lars Gulbrandsen