Pizza med spekeskinke Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
50min

Pizza med spekeskinke

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
50min

Pizza med spekeskinke

PIZZA MED GOD SPEKESKINKE: - Det viktigste er at pizzabunnen blir god og sprø. Grunnarbeidet ligger i bunnen og i sausen. Det må gjøres ordentlig, sier Brimi. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (77 stemmer)
En god bunn er fundamentet i en god pizza mener Dagbladets kokk, Arne Brimi. Bytt gjerne ut litt av hvetemelet med litt grovere mel dersom du ønsker det. Toppes med Brimis egen pizzasaus, ost, cherrytomater og spekeskinke.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pizzabunn

3dl
Vann(lunkent)
1ts
Salt(toppet)

Topping

Cherrytomat(delt i to)
Spekeskinke(i tynne skiver)

Pizzasaus

0.5kg
Tomat(friske)
2stk
Sjalottløk(finhakket)
1dl

SLIK GJØR DU

  1. Bland ut gjær med litt lunkent vann, og bland sammen mel og salt.

  2. Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor i 5 minutter på lav fart. Ha gjerne i melet litt etter litt slik at du får en passe glatt og fin deig. Sett deigen til heving i 30 minutter.

  3. Kjevle ut deigen til en stor pizza eller flere porsjonspizzaer.

  4. Det kan være lurt å halvsteke pizzaen før du legger på fyllet. Sett et stekebrett i ovnen og varm opp til 250 grader. Legg pizzabunnen på den varme plata, og stek i 1-2 minutter.

  5. Ha sjalottløk, tomater, olivenolje, vann og en klype salt i en romslig kjele eller panne, og la alt koke på lav varme til tomatene safter seg skikkelig. Kjør alt til en glatt saus i en blender. Smak til med litt ekstra salt og pepper til slutt.

  6. Ha på pizzasaus, ost og halve cherrytomater. Etterstek i 5-6 minutter til osten er gyllen. Legg på tynne skiver spekeskinke straks pizzaen er ute av ovnen. De halvstekte pizzabunnene er også fine å fryse. Da er det ekstra raskt å lage hjemmelaget pizza neste gang!

  7. Brimis tomatsaus er laget etter filosofien «mest mulig tomat, minst mulig annet». Den holder seg mange dager på et tett glass i kjøleskapet, og egner seg også fint til frysing. 

  8. Skjær tomatene i terninger. Bruk gode tomater, noen ganger er det store, vanlig tomater som er best, andre ganger er det små cherrytomater. Bland gjerne forskjellige typer.

PIZZA MED GOD SPEKESKINKE: - Det viktigste er at pizzabunnen blir god og sprø. Grunnarbeidet ligger i bunnen og i sausen. Det må gjøres ordentlig, sier Brimi. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (77 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN