Pizza med spekeskinke
Pizza med spekeskinke
PIZZA MED GOD SPEKESKINKE: - Det viktigste er at pizzabunnen blir god og sprø. Grunnarbeidet ligger i bunnen og i sausen. Det må gjøres ordentlig, sier Brimi.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland ut gjær med litt lunkent vann, og bland sammen mel og salt.
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor i 5 minutter på lav fart. Ha gjerne i melet litt etter litt slik at du får en passe glatt og fin deig. Sett deigen til heving i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til en stor pizza eller flere porsjonspizzaer.
Det kan være lurt å halvsteke pizzaen før du legger på fyllet. Sett et stekebrett i ovnen og varm opp til 250 grader. Legg pizzabunnen på den varme plata, og stek i 1-2 minutter.
Ha sjalottløk, tomater, olivenolje, vann og en klype salt i en romslig kjele eller panne, og la alt koke på lav varme til tomatene safter seg skikkelig. Kjør alt til en glatt saus i en blender. Smak til med litt ekstra salt og pepper til slutt.
Ha på pizzasaus, ost og halve cherrytomater. Etterstek i 5-6 minutter til osten er gyllen. Legg på tynne skiver spekeskinke straks pizzaen er ute av ovnen. De halvstekte pizzabunnene er også fine å fryse. Da er det ekstra raskt å lage hjemmelaget pizza neste gang!
Brimis tomatsaus er laget etter filosofien «mest mulig tomat, minst mulig annet». Den holder seg mange dager på et tett glass i kjøleskapet, og egner seg også fint til frysing.
Skjær tomatene i terninger. Bruk gode tomater, noen ganger er det store, vanlig tomater som er best, andre ganger er det små cherrytomater. Bland gjerne forskjellige typer.
PIZZA MED GOD SPEKESKINKE: - Det viktigste er at pizzabunnen blir god og sprø. Grunnarbeidet ligger i bunnen og i sausen. Det må gjøres ordentlig, sier Brimi.
Foto: Mette Møller