nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
5t 30min
Frukt- og nøttekake
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
5t 30min
Frukt- og nøttekake
Julens beste formkake. Den holder seg godt i romtemperatur opp til to uker, men kan også fryses, da uten glasuren.
DETTE TRENGER DU
PERSONER75g
Fiken(tørket)
75g
50g
Tranebær(tørket)
1.5dl
Whisky(eller rom)
200g
Smør(mykt)
4stk
75g
Hasselnøtter(ristede)
4dl
1ts
SLIK GJØR DU
Skjær fiken i strimler og bland med rosiner og tranebær. Hell over whisky.
La det stå og trekke i minst 4 timer.
Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, under kraftig omrøring.
Hakk nøttene og sjokoladen og bland med mel, bakepulver og vaniljesukker.
Rør det i deigen sammen med frukten og spriten. Hell røren i en godt smurt randform, ca. 2 liter.
Stek kaken på nederste rillei ovnen i ca. 1 time ved 175°. Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig tas ut og avkjøles helt på rist.
Hakk og smelt sjokoladen over vannbad. Rør i smør og honning. Drypp glasuren over kaken og la den stivne. Pynt med granateplekjerner.