
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t
Glasert appelsinkake
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t
Glasert appelsinkake
En saftig, myk kake med hvit glasur. Kaken kan også glaseres med hvit eller mørk sjokolade.
SLIK GJØR DU
Smør en rund form på ca. 1 ½ liter. Strø den med kokosmasse. Smelt smøret og la det avkjøles.
Bland kokos, appelsinskall og saft i en kjele. La blandingen koke på svak varme til kokosmassen har absorbert all saft. Avkjøl.
Pisk egg og sukker luftig. Vend i kokosblandingen og kesam. Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør forsiktig slik at alt blandes. Rør inn smøret.
Hell røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. La den avkjøles litt før den hvelves ut av formen og avkjøles helt på rist.
Bland melis og vann. Ringle over glasuren og strø over kokos. Pynt med appelsinskiver. Gjerne kumkvat, som er en liten, dekorativ sitrusfrukt.