nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
20min
Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
20min
Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter
Gløggsmaken harmonerer godt med sjokolade. Denne sjokolademoussen smelter på tungen, og smaken av krydder og nøtter kommer tydelig fram. Bruk gjerne gamle fine kopper til servering.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rist nøttene i tørr, varm panne og tilsett melis. La det smelte slik at det får fin farge. Bland i smør og krydder og hell dette på bakepapir. Hakk det grovt når nøttene er avkjølt.
Kok opp 1 dl av fløten og gløggen. Ta det fra varmen.
Bryt sjokoladen i biter og la det smelte i blandingen. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.
Visp resten av fløten til lett krem, og bland den med gløgg- og sjokoladefløten. Fortsett å vispe til det blir lett og luftig.
Fordel moussen i porsjonsglass eller kopper, og dryss ristede nøtter på toppen.