nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
2t 20min
Glutenfritt grovbrød med frø
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
2t 20min
Glutenfritt grovbrød med frø
Saftig og godt til en deilig suppe, men brødet passer også godt til frokost. Nypeskallmel kjøper du i helsekostbutikker.
Bak gjerne ut boller i stedet, cirka 8–10 stk. Stek midt i ovnen ved 200° i cirka 20 minutter.
DETTE TRENGER DU
PERSONER25g
2.5dl
Vann(kaldt)
1dl
Melk(kaldt)
1.5ss
1ss
75g
Glutenfritt mel(Bruk bokhvetemel)
40g
Bokhvetegryn(evt. bokhveteflak)
150g
Glutenfritt mel(Bruk lys melmiks)
30g
Glutenfritt mel(Bruk nypeskallmel)
2ts
1stk
Eggehvite(til pensling)
SLIK GJØR DU
Vei opp alle ingrediensene, det gir best resultat. Løs gjæren opp i litt av vannet, tilsett resten av vannet og melken. Tilsett honning og fiberhusk. Rør om og la det svelle i ca. 10 minutter.
Bland i resten av ingrediensene. Tilsett litt av gangen under røring til en løs, kladdete deig. Dekk bakebollen med plastfolie og la heve i ca. 1 time.
Ta deigen opp på bakebordet og form til en bolle med fuktige hender. Legg den i bakepapirkledd rund form, ca. 20 cm i diameter. Prikk med en pinne eller lignende. Hev brødet tildekket i 25–30 minutter. Det skal ikke synke sammen.
Pensle forsiktig overflaten med eggehvite, og strø på frø.
Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200° i 40–45 minutter. Avkjøl før brødet skjæres i skiver.