nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 25min
Grove matboller
nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 25min
Grove matboller
Bollene kan du bruke som kuvertbrød men kan også bakes ut til burgerboller. Spis dem gjerne nybakt til frokost eller ta dem med på tur. Bollene er velegnet til frysing, så har du alltid noe å godt servere.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren, og rør den ut i vannet i en bolle. Tilsett olje, sukker og salt. Rør dette sammen. Pisk egget med en gaffel. Rør det meste av egget i blandingen, men spar litt til å pensle bollene med. Bland de 3 meltypene og rør det i deigen. Elt godt til en glatt og smidig deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Dekk til deigen og la den heve i cirka 30 minutter.
Ta deigen på melet bakebord. Del den i 6 biter og form til runde eller avlange boller. Trykk dem litt ned slik at de blir litt flate, og dem legg på bakepapir på stekeplate. La bollene etterheve i cirka 30 minutter.
Sett ovnen på 225˚. Pensle bollene med sammenpisket egg, og dryss med havregryn eller sesamfrø.
Stek bollene midt i ovnen i cirka 8 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.