Grove matboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 25min

Grove matboller

nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 25min

Grove matboller

Deilige grove matboller med rugmel og durumhvetemel. Server nystekte matboller med ønsket pålegg. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.1 (5 stemmer)
Bollene kan du bruke som kuvertbrød men kan også bakes ut til burgerboller. Spis dem gjerne nybakt til frokost eller ta dem med på tur. Bollene er velegnet til frysing, så har du alltid noe å godt servere.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
Vann(lunkent)
2ts
1stk
50g
Rugmel(evt. sammalt hvete)
250g

Dryss

50g
Sesamfrø(svarte)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren, og rør den ut i vannet i en bolle. ­Tilsett olje, sukker og salt. Rør dette sammen. Pisk egget med en gaffel. Rør det meste av egget i blandingen, men spar litt til å pensle bollene med. Bland de 3 meltypene og rør det i deigen. Elt godt til en glatt og smidig deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Dekk til ­deigen og la den heve i cirka 30 minutter.

  2. Ta deigen på melet bakebord. Del den i 6 biter og form til runde eller avlange boller. Trykk dem litt ned slik at de blir litt flate, og dem legg ­på bakepapir på stekeplate. ­­La bollene etterheve i cirka 30 minutter.

  3. Sett ovnen på 225˚. Pensle bollene med sammenpisket egg, og dryss med havregryn eller sesamfrø.

  4. Stek bollene midt i ovnen i cirka 8 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Deilige grove matboller med rugmel og durumhvetemel. Server nystekte matboller med ønsket pålegg. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.1 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN