nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Hvit pizza med tomat og bacon
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Hvit pizza med tomat og bacon
Vanligvis lager vi pizza med tomatsaus, men her får du en enkel og smakfull variant der crème fraîche blandet med hvitløk og urter er pizzasausen. Bruk gjerne lett crème fraîche, 18 %. Ønsker du en "hot" variant, så finhakk litt rød chili og bland i crème fraîche.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Pizzadeig(familiestørrelse)
Fyll
2fedd
1dl
Oregano(finhakket)
2dl
Hvitost (Gulost)(revet)
1pakke(r)
Bacon(cirka 140 g)
1boks(er)
Cherrytomat(gjerne i flere farger)
1bunt
Oregano(til pynt)
SLIK GJØR DU
Rull den ferdige pizzadeigen ut på bakepapiret i en langpanne. Rør sammen creme fraiche med finhakket hvitløk og finhakket oregano.
Finklipp bacon og stek det lett i en stekepanne. Legg baconet på kjøkkenpapir slik at fettet suges opp.
Del tomater i to.
Smør creme fraiche-fyllet over pizzabunnen. Dryss på ost og fordel tomater og bacon over.
Stek pizzaen midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 minutter til den er gyllen og fin på farge.
Del pizzaen i biter og dryss på litt ekstra urter.