Iskrem med furukongle
Iskrem med furukongle
FURUKONGLEIS: Jan Robin Ektvedt lager iskrem med ville vekster.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp en sukkerlake av like deler vann og sukker. Hell laken over friske skogsbær, og kjør til en glatt pure.
Server furukongleisen med knust marengs og skogsbærpure.
Varm opp sukker, melk og fløte til kokepunktet.
Ha eggeplommene i en bolle og visp dem sammen. Visp deretter inn litt og litt av den varme fløtemelken.
Nå vil isblandingen normalt være ferdig. Men sjekk med en liten sleiv. Stikk den ned i blandingen og sett så en liten strek på sleiva med fingeren. Hvis streken er der og massen har tyknet, er isblandingen klar. Hvis den ikke har tyknet nok, har du den tilbake i kjelen og varmer den forsiktig opp mens du rører til den tykner. Isblandingen skal ikke koke. Når den er perfekt, skal den ha tekstur av en lett vaniljesaus.
Kjøl ned blandingen ved å sette bollen i litt isvann. Så kan du tilsette smaker etter ønsker.
Kjør isen helst i en ismaskin. Hvis du ikke har det, så legg isen i fryseren og rør i den for hver time i 2-3 timer. Deretter rører du hver halvtime. Når isen har satt seg, så lar du den være. Hvis isen står over natta så trenger den litt tid til å bli massert opp slik at den blir mykere før servering.
Ta av den lille kvisten på konglene, og hakk dem opp. Ha konglebitene over i isblandingen, og kjør glatt med stavmikser eller blender.
Her vil du helst ikke sitte igjen med konglebiter i isen, så sil gjerne blandingen før du fryser den.
FURUKONGLEIS: Jan Robin Ektvedt lager iskrem med ville vekster.
Foto: Mette Møller