Julekake med konjakk, nøtter og tørket frukt
Julekake med konjakk, nøtter og tørket frukt
FULL AV NØTTER OG FRUKT: Denne herlige julekaken passer godt som romjulskos med familie og venner.
Foto: All Over PressDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk eggene i en skål, og rør det inn med det andre, litt etter litt.
Hakk nøtter og frukt grovt. De eksotiske fruktene kutter du i fine terninger.
Tilsett revet sitronskall og saften fra sitronen, mel, bakepulver, allehånde og sukker, og elt dette med hendene.
Ha bakepapir i bunnen av en form på 1,5 liter, og smør formen.
Hell deigen i formen og press den godt sammen med en skje.
Kaken bakes ved 150 grader i cirka 1,5 time.
Avkjøl den lett i formen, og vend den ut på bakepapir. Stikk ti hull med en strikkepinne, og drypp med cirka halvparten av konjakken.
Pakk inn kaken i bakepapir, så i folie.
Etter en til to dager drypper du resten av konjakken, og pakker den inn på nytt i bakepapir og folie for at konjakken skal trekke inn i kaken.
FULL AV NØTTER OG FRUKT: Denne herlige julekaken passer godt som romjulskos med familie og venner.
Foto: All Over Press