Julekake med konjakk, nøtter og tørket frukt Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Julekake med konjakk, nøtter og tørket frukt

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Julekake med konjakk, nøtter og tørket frukt

FULL AV NØTTER OG FRUKT: Denne herlige julekaken passer godt som romjulskos med familie og venner.

Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (82 stemmer)
Mange lager de kjente sju slagene med kaker før jul. Kan dette være den åttende? Julens kaker skal være saftige, kraftige og ha det lille ekstra. Gi kakene godt med frukt, nøtter og varme krydder - og kanskje litt rom.

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggene i en skål, og rør det inn med det andre, litt etter litt.

  2. Hakk nøtter og frukt grovt. De eksotiske fruktene kutter du i fine terninger.

  3. Tilsett revet sitronskall og saften fra sitronen, mel, bakepulver, allehånde og sukker, og elt dette med hendene.

  4. Ha bakepapir i bunnen av en form på 1,5 liter, og smør formen.

  5. Hell deigen i formen og press den godt sammen med en skje.

  6. Kaken bakes ved 150 grader i cirka 1,5 time.

  7. Avkjøl den lett i formen, og vend den ut på bakepapir. Stikk ti hull med en strikkepinne, og drypp med cirka halvparten av konjakken.

  8. Pakk inn kaken i bakepapir, så i folie.

  9. Etter en til to dager drypper du resten av konjakken, og pakker den inn på nytt i bakepapir og folie for at konjakken skal trekke inn i kaken.

FULL AV NØTTER OG FRUKT: Denne herlige julekaken passer godt som romjulskos med familie og venner.

Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (82 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN