Julescones med safran Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
35min

Julescones med safran

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
35min

Julescones med safran

JULESCONES: En klype safran, appelsin og valnøtter er med på å lage deilig julesmak. Kan spises når som helst på døgnet.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Dette er julekaker du faktisk også kan spise til frokost. En klype safran, appelsin og valnøtter er med på å lage deilig julesmak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
170g
Smør(i terninger)
100g
Speltmel(sammalt)
60g
Valnøtter(knuste)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Riv skallet på appelsinen, og press ut halvparten av juicen.

  2. Kjør sammen smør, appelsin og sukker i en kjøkkenmaskin til det blir hvitt.

  3. Ha i mel, bakepulver og knuste valnøtter.

  4. Varm halvparten av melken, og la safranen trekke i den i 10 min. Tilsett så all melken i deigej, og rør godt. Ha i rosinene til slutt.

  5. Del deigen i 12 deler, og pensle med melk.

  6. Stek sconesene på 170 grader i 15 min.

JULESCONES: En klype safran, appelsin og valnøtter er med på å lage deilig julesmak. Kan spises når som helst på døgnet.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN