nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
35min
Julescones med safran
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
35min
Julescones med safran
JULESCONES: En klype safran, appelsin og valnøtter er med på å lage deilig julesmak. Kan spises når som helst på døgnet.
Foto: Mette MøllerDette er julekaker du faktisk også kan spise til frokost. En klype safran, appelsin og valnøtter er med på å lage deilig julesmak.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Riv skallet på appelsinen, og press ut halvparten av juicen.
Kjør sammen smør, appelsin og sukker i en kjøkkenmaskin til det blir hvitt.
Ha i mel, bakepulver og knuste valnøtter.
Varm halvparten av melken, og la safranen trekke i den i 10 min. Tilsett så all melken i deigej, og rør godt. Ha i rosinene til slutt.
Del deigen i 12 deler, og pensle med melk.
Stek sconesene på 170 grader i 15 min.
JULESCONES: En klype safran, appelsin og valnøtter er med på å lage deilig julesmak. Kan spises når som helst på døgnet.
Foto: Mette Møller