Kanel- og pekanmysli
Kanel- og pekanmysli
KRYDRET: Kanel- og pekanmysli er en av de eldste og best likte oppskriftene til Ella Woodward,kjent fra boka "Ellas kjøkken" og bloggen Deliciouslyella.com.
Foto: Deliciously EllaDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 200 °C (varmluft 180 °C). Ha pekannøttene og mandlene i en foodprosessor og kjør dem med pulsknappen på i cirka 30 sekunder til de er delvis knust.
Ha dem så i en stor blandebolle med alle de andre tørre ingrediensene, unntatt rosiner og kanel, og rør sammen.
Smelt kokosoljen sammen med lønnesirup og kanel i en kjele. Når det har løst seg opp til en søt væske, tilsetter du den i den tørre bollen og blander godt sammen. Dette bør bli en anelse klebrig masse.
Legg blandingen på et stekebrett og stek den i 30–40 minutter til den blir sprø. I løpet av denne tiden vil du måtte røre i blandingen for å passe på at myslien blir jevnt og fint stekt, og at toppen ikke blir brent.
Når myslien er perfekt stekt, tar du brettet ut av ovnen og lar det avkjøles før du rører inn rosinene. Oppbevar myslien i en lufttett beholder.
KRYDRET: Kanel- og pekanmysli er en av de eldste og best likte oppskriftene til Ella Woodward,kjent fra boka "Ellas kjøkken" og bloggen Deliciouslyella.com.
Foto: Deliciously Ella