nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min
Kirsebærpai med mandler
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min
Kirsebærpai med mandler
Dette er en luksuspai med deilig mandelsmak.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag paiskallet. Finmal mandlene i mandelkvern. Bland massen med smør og sukker i en food processor eller for hånd. Bland i mel og eggeplomme til en fast deig.
Trykk den raskt ut i bunnen og opp langs kantene i paiformen på ca. 26 cm i diameter. Sett formen
kjølig.
Bland kirsebær, vin, sukker og maisenna i en kjele og la det trekke i ca. 1 minutt på svak varme. Avkjøl.
Mal mandlene og bland med smør, sukker, sitronskall, vaniljesukker og hvetemel til en smuldret masse. Rør i mandelspon.
Fordel kirsebærfyllet i paibunnen og fordel strøssel oppå.
Stek paien midt i ovnen 200° i ca. 30 minutter.