Kjøttpålegg med krydderrand
Kjøttpålegg med krydderrand
LAG SELV: Kjøp et kjøttstykke,gni det inn med en blanding av krydderne du liker best. Pålegget holder seg godt en uke i kjøleskapet. Resten kan du fryse.
Foto: Thor Brødreskift / Brødskiva / Cappelen DammOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tørk godt av kjøttstykket og legg det i en keramisk form.
Knus eller mal salt, pepper, provencekrydder, allehånde og rosmarin i en morter eller krydderkvern. Gni krydderblandingen godt rundt kjøttet.
Sett ovnen til temperatur 180 °C og stek i cirka en og en halv time. Stek kjøttet i ovnen til steketermometeret viser 75 °C. Ta det ut og avkjøl det.
Skjær tynne skiver og bruk til pålegg. Pålegget holder seg godt i en uke i kjøleskap. Resten kan du fryse i passe store porsjoner til senere anledninger.
LAG SELV: Kjøp et kjøttstykke,gni det inn med en blanding av krydderne du liker best. Pålegget holder seg godt en uke i kjøleskapet. Resten kan du fryse.
Foto: Thor Brødreskift / Brødskiva / Cappelen Damm