Klassisk ciabatta
Klassisk ciabatta
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren til fordeigen i en bakebolle og tilsett kaldt vann. Rør om til gjæren er oppløst.
Tilsett melsortene og arbeid sammen til en glatt deig. Dekk til med plast og la deigen hvile i romtemperatur over natten.
Neste dag røres gjæren ut i lunkent vann og helles i fordeigen. Tilsett olivenolje og begge meltypene og arbeid deigen godt i maskinen i ca. 12 minutter. Tilsett salt og arbeid deigen ytterligere noen minutter.
Smør en liten langpanne, 30 cm, 20 ganger med olje. Hell den ganske løse deigen i formen og klapp den ut med oljede hender. Strø over polenta og dekk formen med plastfilm. Sett dette til heving i ca. 1 time.
Sett ovnen på 250°. Strø mel på bakebordet og hvelv deigen i formen ut. Arbeid slik at ikke deigen synker sammen mer enn nødvendig. Del i 8 like store lengder og legg dem med melsiden opp på bakepapirkledd plate.
La brødene etterheve i ca. 10 minutter og stek dem midt i ovnen. Senk temperaturen til 200° og stek i ca. 15–20 minutter. Avkjøl på rist.
Server brødene nystekte med f.eks. mozzarellaost, oliven, tomater, nykvernet svart pepper og noen dråper god olivenolje.