Kraftkar med lune krydderstekte juleepler
Kraftkar med lune krydderstekte juleepler Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Kraftkar med lune krydderstekte juleepler

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Kraftkar med lune krydderstekte juleepler

Blåmuggost med epler stekt i kanel, vanilje, honning og eplemost. Osten er utmerket å spise som en forrett, mellomrett eller lett dessert. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (21 stemmer)
Kraftkar er en prisbelønnet blåmuggost fra Tingvollost. Osten er utmerket å spise som en mellomrett. Den har myk og kremet smak. Legg osten et par timer i romtemperatur før servering.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Blåmuggost(Kraftkar fra Tingvollost)
3stk
1dl
Eplemos(evt. søt vin)

SLIK GJØR DU

  1. Del epler i båter og fjern kjernehuset. Surr eplebåtene i smør, tilsett honning (eller brunt sukker), frø fra splittet vaniljestang, stjerneanis, kanel og litt søt vin eller eplemost.

  2. Surr dette i 2–3 minutter til eplebåtene er myke, uten at de koker i stykker. Server osten og de lune eplene sammen med et godt knekkebrød.

Blåmuggost med epler stekt i kanel, vanilje, honning og eplemost. Osten er utmerket å spise som en forrett, mellomrett eller lett dessert. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (21 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN