nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Kremet blomkålgrateng
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Kremet blomkålgrateng
Blomkål med en god ostesaus er alltid godt – her servert med sprøstekt bacon og ristede gresskarfrø.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Blomkål(cirka 800 g)
1pakke(r)
Bacon(cirka 140 g)
2dl
0.5dl
200g
Kremost(naturell)
2dl
Vellagret ost(revet)
SLIK GJØR DU
Skyll blomkålen, og legg den i en kjele med vann. Sett på lokk, og la den koke i ca. 10 minutter.
Sett ovnen på 225–250˚. Skjær baconet i mindre biter, og sprøstek det i en stekepanne eller i ovnen.
Rør sammen fløte, griljermel, kremost og revet ost.
Ta opp blomkålhodet, og la kokevannet renne godt av. Legg blomkålen hel i en ildfast form. Trykk den litt utover slik at det danner seg sprekker. Hell ostekremen over og mellom bukettene.
Tilbered retten midt i ovnen i ca. 15 minutter. Pass på slik at ikke kålen blir brent. Server med stekt bacon, ristede gresskarkjerner og godt brød.