Lakriskake med karamellsaus
Lakriskake med karamellsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Lakriskake med karamellsaus

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Lakriskake med karamellsaus

Lakriskake med karamellsaus er en spennende smaksopplevelse. Server gjerne til kaffekoppen. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (47 stemmer)
Lakrispulveret gir kaken herlig smak. En spennende smaksopplevelse! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og ta av varmen. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Rør i mel, kakao, vaniljesukker, lakrispulver og salt. Tilsett smøret.

  2. Hell deigen i en smurt form, ca. 24 cm i diameter.

  3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175˚ i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken på rist.

  4. Lag karamellsausen. Bland sukker, sirup, fløte og kakao i en kjele. La dette småkoke til det tykner, slik at det dannes «ganger» i sausen når du rører. Det tar ca. 30 minutter. Ta sausen av varmen og rør i smør og vaniljesukker. Sett til avkjøling.

  5. Hell karamellsausen over kaken. Pynt med bringebær og båter av kiwi når karamellen har stivnet.

Lakriskake med karamellsaus er en spennende smaksopplevelse. Server gjerne til kaffekoppen. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (47 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN