nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Lakriskake med karamellsaus
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Lakriskake med karamellsaus
Lakrispulveret gir kaken herlig smak. En spennende smaksopplevelse!
DETTE TRENGER DU
PERSONER180g
3stk
2dl
1dl
1ss
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Smelt smøret og ta av varmen. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Rør i mel, kakao, vaniljesukker, lakrispulver og salt. Tilsett smøret.
Hell deigen i en smurt form, ca. 24 cm i diameter.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175˚ i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Lag karamellsausen. Bland sukker, sirup, fløte og kakao i en kjele. La dette småkoke til det tykner, slik at det dannes «ganger» i sausen når du rører. Det tar ca. 30 minutter. Ta sausen av varmen og rør i smør og vaniljesukker. Sett til avkjøling.
Hell karamellsausen over kaken. Pynt med bringebær og båter av kiwi når karamellen har stivnet.