Lammerull Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
14t

Lammerull

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
14t

Lammerull

GOD: Før i tida brukte man hele dyret. Lammerull var noe alle kunne lage.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (156 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Jeg er i ferd med å sy julepresangen din Du kan i prinsippet spise lammerull varm — hvis du lager to, kan du bake den ene i ovnen og servere til middag, mens du avkjøler den andre. Smaker best med grov sennep — helst hjemmelaget (se oppskrift). Prinsippet er at man pakker inn krydret kjøtt i det tynne buk- og sidekjøttet. Du kan også bruke en kombinasjon av ulike typer kjøtt, hvis du vil variere. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Eventuelt

Timian(eller estragon)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær vekk ribbeina på lammesiden. Det er ikke vanskelig, bare la kniven følge helt inntil beina. Det trenger ikke bli pent, men pass på at du ikke skjærer gjennom skinnet.

  2. Brett sammen, slik at du får en avlang rull.

  3. Pakk rullen inn med et osteklede eller kjøkkenhåndkle. Legg den i en gryte med godt saltet vann. Kok opp og la trekke i to timer på lav varme — vannet bør holde rundt 90 grader. La rullen avkjøles i vannet. Legg en vekt oppå — enten ved å bruke en syltepresse, eller ved å legge en fjøl med en gryte oppå. Fyll gryta gradvis med mer vann, inntil det er en vekt på rundt 4—5 kilo oppå rullen. La ligge i press i 12 timer.

  4. Lammerullen kan fryses. Du kan også få den til å holde seg lenge hvis du lar den ligge i saltlaken i 2 dager.

  5. Legg skinnet ut på et brett. Legg bitene med lammebog oppå. Krydre med pepper, ingefær, fennikel sennep, og eventuelt urter. Dryss over salt, sukker og gelatinpulver.

  6. Det beste resultatet får du hvis du syr igjen rullen. Eventuelt kan du nøye deg med å binde den opp med en hyssing. La ligge slik i kjøleskapet over natta.

GOD: Før i tida brukte man hele dyret. Lammerull var noe alle kunne lage.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (156 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN