Landbrød med surdeig
Landbrød med surdeig
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland vann med revet eple og tilsett melet. Rør godt sammen. Legg dette i en glasskrukke med lokk og sett på lokket. La glasset stå i romtemperatur. Rør om hver morgen og kveld. Etter 1–3 døgn er surdeigen ferdig til bruk.
Smuldre gjæren og pisk den ut i surdeigen. Bland med vann og salt i en bolle. Tilsett melet, og rør sammen til en glatt deig.
Dekk bollen med plast. La deigen heve i ca. 3 timer til dobbel størrelse.
Varm ovnen til 250°. Legg bakepapir på en stekeplate.
Ta deigen opp på godt melet bakbord. Bruk en deigskrape, og vend deigen sammen uten at det går ut for mye luft. Form til et stort brød, og la det hvile i 10 minutter på platen.
Skjær noen snitt i brødet. Stek på nederste rille i ca. 10 minutter til brødet får fin farge. Senk varmen til 200°, og stek ytterligere i 40 minutter. La brødet avkjøles på rist under et bakehåndkle.