Landbrød med surdeig Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
27t 50min

Landbrød med surdeig

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
27t 50min

Landbrød med surdeig

Smakfullt landbrød med surdeig er nydelig å servere til gjestene. Smaker godt, og er perfekt tilbehør til salat, suppe eller gryte. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Et innbydende stort brød med sprø skorpe og en saftig krumme. Perfekt brød å servere når det er mange rundt bordet. Surdeigen må stå i et til tre døgn - oppskriften er til et brød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Deigen

15g
Gjær(1/4 pakke)
4dl
2ts

Surdeig

2dl
Vann(kaldt)
100g
Eple(grovrevet uten skall)
4dl
Rugmel(siktet)

SLIK GJØR DU

  1. Bland vann med revet eple og tilsett melet. Rør godt sammen. Legg dette i en glasskrukke med lokk og sett på lokket. La glasset stå i romtemperatur. Rør om hver morgen og kveld. Etter 1–3 døgn er surdeigen ferdig til bruk.

  2. Smuldre gjæren og pisk den ut i surdeigen. Bland med vann og salt i en bolle. Tilsett melet, og rør sammen til en glatt deig.

  3. Dekk bollen med plast. La deigen heve i ca. 3 timer til dobbel størrelse.

  4. Varm ovnen til 250°. Legg bakepapir på en stekeplate.

  5. Ta deigen opp på godt melet bakbord. Bruk en deigskrape, og vend deigen sammen uten at det går ut for mye luft. Form til et stort brød, og la det hvile i 10 minutter på platen.

  6. Skjær noen snitt i brødet. Stek på nederste rille i ca. 10 minutter til brødet får fin farge. Senk varmen til 200°, og stek ytterligere i 40 minutter. La brødet avkjøles på rist under et bakehåndkle.

Smakfullt landbrød med surdeig er nydelig å servere til gjestene. Smaker godt, og er perfekt tilbehør til salat, suppe eller gryte. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN