nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 40min
Laup boller
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 40min
Laup boller
Laup er store boller bakt med rugmel og anis, og er en trøndersk spesialitet.
Oppskrifte er til cirka 18 boller.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smør og hell på melk. Varm til 37º. Smuldre gjær, hell over den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, salt, anis og mel og elt deigen til den er smidig og knapt slipper bakebollen.
Sett deigen til heving ca. 40 min. under plast på lunt sted.
Ta deigen opp på bakebordet. Del i litt store boller og form til store «kaker» som klemmes litt flate.
Sett bollene på bakepapir på stekeplate, etterhev 30 min.
Pensle med sammenpisket egg og stek laupene midt i ovnen ca. 15 minutter til bollene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Server laupene med smør og brunost eller annet pålegg.