nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Luksuskake med sjokoladetrøffel
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Luksuskake med sjokoladetrøffel
Med litt kaffelikør og mørk sjokolade blir kremen ekstra godt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret. Ta det av varmen. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og sjokolade. Vend det i deigen vekselvis med smør og melk.
Fordel deigen ut i en form, 22 x 30 cm, som er kledd med bakepapir.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
La fløten koke opp sammen med pulverkaffe. Ta det av varmen. Tilsett sjokolade. Rør om til den smelter og blir en glatt blanding. Smak til med kaffelikør. La kremen stivne til en smørbar konsistens, og fordel den på kaken.
Hell kokos i en liten plastpose. Drypp noen dråper farge og bland godt til kokosen blir fint farget. Strø den over kaken.
Skjær kaken i ruter og server.