Makrelltartar Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Makrelltartar

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Makrelltartar

Nydelig forrett med to varianter av makrell i samme rett Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (17 stemmer)
Makrell er nydelig rå. Husk at makrell holder seg dårlig, så det er lurt å ha med isbiter eller kjøleelementer når du er på fisketur. Dette er Nicolai Ellitsgaard Pedersens rett, og består av en kombinasjon av rå og syltet makrell. Mattilsynet anbefaler at all villfisk fryses før den spises rå. Årsaken er en parasitt som kan føre til sykdom. Hittil har det blitt registrert to tilfeller av denne sykdommen i Norge. Så da kan du selv vurdere hvor overhengende faren er. Du er advart.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Makrell(filet)
2skiver
Brød(i biter)
1dl
0.5stk
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og tørk fisken.

  2. Rist eller tørk brød.

  3. Bland eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret går i oppløsning. Ha 3/4 av laken i en pose og 1/4 av laken i en annen. Ha halvparten av fisken i posen med mest lake. Ha agurk – gjerne skåret i rundinger – i den andre posen. La trekke noen minutter.

  4. Tørk av fisken. hakk rå og syltet makrell. Bland med gressløk. Smak til med salt.

  5. Bland yoghurt, dill og ryllik.

Nydelig forrett med to varianter av makrell i samme rett Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN