nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min
Mandelpai med appelsin
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min
Mandelpai med appelsin
Dette er en klassisk engelsk pai som serveres til afternoon tea eller som dessert. Mandlene skal være riktig finmalte i denne paien. Kjør dem i en food processor, eller kjøp mandelmel i helsekosten.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°.
Miks smør, mel og sukker i en kjøkkenmaskin til det blir grynete. Drypp i vann, og pisk raskt sammen til en deig.
Kle en paiform, 24 cm i diameter, med deigen. Jevn til kantene, og prikk bunnen med en gaffel. Sett den i fryseren.
Miks egg, smør, mandelmel, sukker og appelsinskall til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Smør marmeladen ut i det avkjølte paiskallet. Legg i mandelrøren, og trykk den utover med baksiden av en spiseskje.
Stek paien i 15 minutter. Strø over mandelspon, og stek i ytterligere i 5 minutter.
La paien avkjøles noe, og dryss på melis. Server paien lunken med pisket krem og friske bær.