Marmorkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Marmorkake

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Marmorkake

Marmorkake med mørk deig av kakao, sukker og melk. Server kaken i skiver med melisdryss. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (26 stemmer)
Kaken har fått sitt navn av at mørk og lys deig utgjør et marmormønster. Kaken kalles også tigerkake. Denne kan også stekes i avlang form på 1 ½ l.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker til myk og luftig smørkrem. Rør inn egg, ett om gangen. Ha deretter i melk og mel blandet med bakepulver. Rør lett til røren er glatt og jevn.

  2. Ta av cirka 1/3 av røren. Bland i kakao blandet med sukker og melk. Rør deigen glatt.

  3. Fyll halvparten av den lyse deigen i en smurt form med en remse bakepapir i bunnen. Legg den mørke røren over og resten av den lyse oppå. Før en gaffel gjennom røren. Da siger den mørke røren noe over i den lyse og danner mønster.

  4. Stek på nederste rille i ovnen ved 175° i cirka 45–60 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt.

  5. Avkjøl kaken litt i formen og hvelv den over på rist. Server i skiver, gjerne med et melisdryss.

Marmorkake med mørk deig av kakao, sukker og melk. Server kaken i skiver med melisdryss. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN