nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min
Marmorkake med sitrussmak
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min
Marmorkake med sitrussmak
Denne klassiske marmorkaken har en spennende smak av appelsin, sitron og lime. Vask sitrusfruktene før du river skallet.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker luftig. Tilsett et egg av gangen under omrøring.
Bland mel og bakepulver. Rør det i deigen sammen med fløten.
Del røren i to boller. Smak den ene til med kakao og appelsin og den andre med lime og sitron.
Hell først litt av den lyse røren i en form, ca. 1 ½ liter. Forsett med den mørke røren og øverst den lyse. Dra gjennom kakedeigen med en gaffel slik at kaken blir marmorert.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 50–60 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles litt i formen før den hvelves ut.
Server kaken med et lett dryss melis.