Mokkabiter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Mokkabiter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Mokkabiter

Kombinasjonen kaffe og sjokolade liker alle, og disse bitene er toppet med luftig krem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.9 (8 stemmer)
Kaken har en fin smak av kaffe sammen med sjokolade.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mokkakrem

100g
0.5dl
Kaffe(sterk, kald)

Pynt

1boks(er)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og avkjøl. Bland inn pulverkaffe rørt ut i melk.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, kakao og vaniljesukker og rør det forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med smørblandingen.

  3. Fordel røren jevnt i langpannen, som kledd med bakepapir.

  4. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.

  5. Smelt smøret til mokkakremen og avkjøl det. Bland melis, kakao og vaniljesukker og rør inn smør og eggeplomme. Tilsett kaffe,
    litt om gangen mens du rører godt. Avkjøl kremen til den blir tykk og fin.

  6. Fordel kremen på kaken og sett den kaldt til kremen har stivnet.

  7. Del kaken i to og legg de to delene på hverandre slik at det blir krem i midten og på toppen. Del kaken i ruter og pynt med mokkabønner.

Kombinasjonen kaffe og sjokolade liker alle, og disse bitene er toppet med luftig krem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.9 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN