nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Myk kake med dumlekaramell
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Myk kake med dumlekaramell
Du kan strø kokosmasse (ca. ½ dl) over kaken i stedet for kokoschips.
DETTE TRENGER DU
PERSONER200g
15stk
200g
1.5dl
2stk
2ss
1.5ts
6dl
1dl
Pynt
1.5dl
Kokosflak(chips)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Kle en bakeform, ca. 24 cm i diameter med bakepapir. Hakk sjokoladen grovt. Skjær dumblesjokoladen i 3 biter.
Rør smør, sukker og brunt sukker porøst. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør dem forsiktig i deigen. Bland kakao, vaniljesukker, natron og hvetemel. Sikt det i deigen og bland lett til en glatt deig. Rør i kokosmasse, ¾ av hakket sjokolade og halvparten av dumblebitene. Rør om slik at bitene blir jevnt fordelt.
Fordel deigen jevnt ut i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter til den fortsatt er litt myk i midten.
Ta kaken ut og strø over kokoschips og resten av dumblebitene og sjokoladebitene. Server kaken lunken sammen med lett pisket krem eller is.