nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min
Nøttebrød med honning og valnøtter
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 30min
Nøttebrød med honning og valnøtter
Nøtter gir både smak og fuktighet til brødet. Også sesamfrø gir brødet noe ekstra. Ønsker du et litt grovere brød, kan noe av det fine melet byttes ut med sammalt hvetemel.
Oppskriften er til to runde brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en bakebolle. Smelt smør i en kjele, hell i melken og la den bli lunken, cirka 37°. Hell væsken over gjæren og rør slik at den blir oppløst. Ha i salt, honning, hakkede valnøtter og sesamfrø. Bland godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig, som knapt slipper bakebollen.
La deigen heve under plast på lunt sted til cirka dobbel størrelse. Del deigen i to, trill hvert emne til runde brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong. La brødene etterheve på en stekeplate med bakepapir på lunt sted under plast.
Pensle brødene med sammenvispet egg eller vann og dryss gjerne over litt hakkede nøtter og sesamfrø. Stek brødene nederst i ovnen 200° i cirka 30 minutter. Avkjøl brødene på rist.