Oksegryte med løpestikke
Oksegryte med løpestikke
FERSK OKSEGRYTE: En sunn og enkel gryterett med masse smak av rotgrønnsaker og løpstikke. - Kok til kjøttet er så mørt at du lett kan rive det fra hverandre, sier Karla Siverts.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt kjøttet i grove terninger. Legg kjøttet i kaldt vann sammen med pepper, laurbær og stilken fra løpstikke (el. persillestilk). Vannet skal dekke kjøttet.
Kok opp mens du skummer av. Kok til kjøttet er mørt og du lett kan rive det fra hverandre. Løft ut kjøttet.
Grønnsakene kuttes i store terninger og kokes møre i kraften. Smak til med salt og pepper.
Ha kjøttet tilbake i kraften, og strø godt med hakket løpstikke over. Server med kokte poteter til.
FERSK OKSEGRYTE: En sunn og enkel gryterett med masse smak av rotgrønnsaker og løpstikke. - Kok til kjøttet er så mørt at du lett kan rive det fra hverandre, sier Karla Siverts.
Foto: Mette Møller