
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min
Ostekake med bær
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min
Ostekake med bær
Lime gir fløteostekremen en deilig frisk og lett smak.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
1pakke(r)
Bringebær(og andre bær)
SLIK GJØR DU
Knus kjeksene til grovt rasp i en food processor. Smelt smøret og bland det godt sammen med kjekssmulene. Press kjeksen i bunnen av en kakeform, ca. 20 x 20 cm. Sett formen i kjøleskapet.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
Pisk kremosten myk med melis og vaniljefrø. Tilsett finrevet skall av 1 lime, og tilsett saften av alle 4 limefruktene. Smelt gelatinen i ¼ dl kokende vann. Hell den litt avkjølte gelatinblandingen i ostekremen i en tynn stråle under pisking.
Pisk fløten til myk krem, og bland den i ostekremen.
Fordel ostekremen over kjeksbunnen i formen, og sett den kjølig i minst 5 timer. Da blir den lett å skjære i pene skiver.
Pynt med friske bær like før servering.