Ostekake med bringebær og sjokolade
Ostekake med bringebær og sjokolade
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Knus sjokoladekjeksen, enten ved å legge dem i doble plastposer og knuse med et kjevle, eller kjøre i en kjøkkenmaskin med kniven.
Bland kjekssmulene med smeltet smør. Kle en form, ca. 22 cm i diameter, med bakepapir. Fordel de knuste kjeksene i bunnen. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder fyllet.
Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.
Pisk ost med sukker og sitronskall. Tilsett pisket krem og halvparten av sjokoladen, og rør godt sammen.
Press vannet ut av gelatinplatene, og rør dem ut i kokende vann. Rør dette i ostekremen, og tilsett 250 g bringebær.
Ta formen ut av kjøleskapet, og fordel ostefyllet over. Dekk kaka med plastfolie eller aluminiumsfolie, og sett i kjøleskapet natta over.
Dryss resten av bringebærene og sjokoladen over ved servering.