Ostekake med bringebær og sjokolade Oppskrift
nivå
Lett
totalt
24t

Ostekake med bringebær og sjokolade

nivå
Lett
totalt
24t

Ostekake med bringebær og sjokolade

Litt fråtsing er lov... Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (9 stemmer)
I denne kaka er det brukt ­sjokoladekjeks i bunnen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Havrekjeks(med sjokoladebiter)
60g
Smør(smeltet)

Fyll

4stk
Gelatin(plater)
380g
Kremost(naturell)
0.5stk
Sitron(revet skall)
1.5ss
Vann(kokende)
300g
Bringebær(friske)

SLIK GJØR DU

  1. Knus sjokoladekjeksen, enten ved å legge dem i doble plastposer og knuse med et kjevle, eller kjøre i en kjøkkenmaskin med kniven.

  2. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Kle en form, ca. 22 cm i diameter, med bakepapir. Fordel de knuste kjeksene i bunnen. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder fyllet.

  3. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.

  4. Pisk ost med sukker og sitronskall. Tilsett pisket krem og halvparten av sjokoladen, og rør godt sammen.

  5. Press vannet ut av gelatinplat­ene, og rør dem ut i kokende vann. Rør dette i ostekremen, og tilsett 250 g bringebær.

  6. Ta formen ut av kjøleskapet, og fordel ostefyllet over. Dekk kaka med plastfolie eller aluminiumsfolie, og sett i kjøleskapet natta over.

  7. Dryss resten av bringebærene og sjokoladen over ved servering.

Litt fråtsing er lov... Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN