Ostekake med mokkasmak
Ostekake med mokkasmak Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Ostekake med mokkasmak

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Ostekake med mokkasmak

Ostekake med kjeksbunn og saftig fyll av kremost, kakao, pulverkaffe og kaffelikør. Server med is eller pisket krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.8 (3 stemmer)
Dette er ostekaken for deg som liker sjokolade- og kaffesmak – en delikat kake som også er god å servere med is eller pisket krem. Kaken kan også pyntes med røde bær og hvit sjokolade.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

200g
Digestive(kjeks, ca. 13 stk)
100g
Smør(smeltet)

Fyll

250g
200g
Kremost(naturell)
3stk
3ss
Vann(evt. 2 ss. kaffelikør)

Pynt

1klype(r)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Miks kjeks i en kjøkkenmaskin, tilsett smøret og bland raskt sammen. Trykk ut i en form, ca. 24 cm i diameter. Stek bunnen ved 175° i ca. 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl bunnen.

  2. Bland kesam, kremost, kakao og sukker. Piks i ett egg av gangen. Løs opp kaffepulveret i varmt vann og tilsett i fyllet eller bruk likør.

  3. Hell fyllet over bunnen og stek videre i 30–35 minutter til fyllet stivner.

  4. Ta kaken ut og la den avkjøles.

  5. Pynt kaken med mokkabønner og bær, og server gjerne pisket krem til.

Ostekake med kjeksbunn og saftig fyll av kremost, kakao, pulverkaffe og kaffelikør. Server med is eller pisket krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN