Ostekake med portvinsmarinerte svisker
Ostekake med portvinsmarinerte svisker Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Ostekake med portvinsmarinerte svisker

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Ostekake med portvinsmarinerte svisker

Hvordan lage ostekake med portvinsmarinerte svisker Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En ekte ostekake skal stekes i ovnen. Denne kaken er vidunderlig god og kan også serveres som en dessert.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

150g
Svisker(steinfrie)
0.5dl
Rom(evt. portvin)
250g
Kremost(naturell)
2stk

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme. Rør sammen til en jevn deig. Eller ha alt i en food processor, og la maskinen gå til alt er samlet.


  2. Trykk deigen ut i en rund kakeform med løs kant eller paiform med løs bunn, 22–24 cm i diameter, og trykk deigen opp langs kanten. Prikk med en gaffel, og la deigen stå kjølig i ca. 30 minutter.

  3. Forstek deretter bunnen ved 200° i ca. 8 minutter. Avkjøl.


  4. La sviskene ligge i rom eller portvin et par timer. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en tykk krem. Fordel det meste av sviskene i paiskallet.

  5. Ha resten av romen eller portvinen i ostekremen. Hell ostekremen i den forstekte bunnen. Stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen, og stek kaken ferdig ved 150° i ca. 40 minutter.

  6. Avkjøl kaken og server den nystekt, gjerne med pisket krem.

Hvordan lage ostekake med portvinsmarinerte svisker Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN