Ostekake med portvinsmarinerte svisker
Ostekake med portvinsmarinerte svisker
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme. Rør sammen til en jevn deig. Eller ha alt i en food processor, og la maskinen gå til alt er samlet.
Trykk deigen ut i en rund kakeform med løs kant eller paiform med løs bunn, 22–24 cm i diameter, og trykk deigen opp langs kanten. Prikk med en gaffel, og la deigen stå kjølig i ca. 30 minutter.Forstek deretter bunnen ved 200° i ca. 8 minutter. Avkjøl.
La sviskene ligge i rom eller portvin et par timer. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en tykk krem. Fordel det meste av sviskene i paiskallet.Ha resten av romen eller portvinen i ostekremen. Hell ostekremen i den forstekte bunnen. Stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen, og stek kaken ferdig ved 150° i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken og server den nystekt, gjerne med pisket krem.